BalatonHomes heti balatoni ingatlan hírösszefoglaló: 30.HÉT

30. hét legfelkapottabb balatoni ingatlanpiac hírei

Mi a heti helyzet a balatoni és a magyar ingatlanpiacon? Az, hogy … 🙂

 • A minősített fogyasztóbarát lakáshitel címet elsőként az FHB Kereskedelmi Bank terméke nyerte el, amelynél július elejétől az már igényelhető a hitelintézet fiókjaiban. Ezt követően az MNB 50 takarékszövetkezet pályázatát fogadta el minősített fogyasztóbarát lakáshitelek forgalmazására, majd a múlt héten az Erste Bankét is, amelynél július 24-től érhetőek el ezek a termékek.
 • Budapesten a kiadó lakások kínálata július közepén az egyik hétről a másikra 5 százalékkal nőtt, így július végén már több mint 2500 lakás volt a kínálatban. A szakértő szerint a kínálat bővülésére nagy szükség van, mert a ponthatárok kihirdetésének másnapján elindul a roham a kiadó lakásokért.
 • Az évek óta tartó ingatlan-bumm és az egyre felfele ívelő turizmus hatására egyre több tulajdonos szeretné kiadni lakását vagy szobáját jó pénzért. Szállást működtetni azonban nem hobbi: a gyakran teljes embert igénylő feladat rengeteg ráfordítással és költséggel járhat, így csak nagyfokú körültekintéssel érdemes hozzálátni.
 • Megjelentek a fogyasztóbarát lakáshitelek, melyek sokkal kedvezőbb feltételeket biztosítanak az otthonteremtőknek. 2012. január elsejétől kötelező kiállítani energiatanúsítványt minden új építésű ingatlanra. Ennek ellenére kevesen tudják, hogy milyen módon lehet ezt beszerezni.
 • Töretlenül folytatódik a 2016-ban vett lendület a budapesti újlakás-piacon. Az OTP Budapesti Újlakás Értéktérképe szerint az idei első félévben 6100 új lakás jelent meg a piacon. Egyelőre a kereslet is lépést tart a kínálattal: a hat hónap alatt eladott 4300 új lakás év végéig egyharmados növekedést vetít előre 2016-hoz képest.
 • Mi tanácsadói munkát hirdetünk, egy valódi ingatlanos számos más szolgáltatást nyújt az értékesítés elősegítése érdekében – mondta lapunknak adott interjújában Osadcow Gergely, a Magyar Ingatlanközvetítők Országos Szövetségének elnöke. Szerinte a pezsgő lakáspiacon egyre több kókler jelenik meg az utóbbi időben, ezért a vállalkozások komolyabb ellenőrzésére, szankcionálására lenne szükség.
 • Összesen 74 milliárd euró érkezett 2017. második negyedében az európai kereskedelmi ingatlanpiacra, ami negyedével több a tavalyi forgalomnál. Közép-Európa a tavalyi évhez képest is jobban vonzza a befektetőket, a régió befektetési forgalmából a magyar piac 15 százalékkal részesedik.
 • Drágultak az albérletek az egyetemi városokban a felsőoktatási ponthatárok ismertetését megelőzően, ami az albérleti szezon kezdetét jeleni; a legdrágább Budapest, havi átlagos 150 ezer forinttal – derül ki az ingatlanpiaci cégek MTI-nek küldött elemzéseiből.
 • Újabb bank kínálhat Minősített fogyasztóbarát lakáshitelt Magyarországon. A jegybank engedélyt adott erre a K&H Bank Zrt.-nek is.
 • Az építőipar kapacitáshiányára és az ebből következő építkezési csúszásokra figyelmeztettek az MTI-nek nyilatkozó szakértők pénteken az első féléves lakásépítési adatok kapcsán, de továbbra is jelentős keresletre számítanak az ingatlanpiacon.
 • Az első fél évében 5004 új lakás épült, 46,4 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A kiadott építési engedélyek és egyszerű bejelentések alapján építendő lakások száma 19 823, 40,2 százalékkal több, mint a múlt év első felében – jelentette a KSH.
 • A statisztikák szerint az elmúlt öt évben az új lakások mérete átlagosan 15 négyzetméterrel csökkent, aminek sokszor a kiszolgáló helyiségek látják kárát. Annak, aki spájzban szeretné tartani az élelmiszereket, vagy megfelelő helyen tárolni a síléceket, jó eséllyel komoly plusz költségekkel kell számolnia.

  30. heti ingatlanpiac összefoglaló:


  (Hírforrások)
2017.07.24.
Hétfőtől már két banknál és 50 takarékszövetkezetnél igényelhetőek a minősített fogyasztóbarát lakáshitelek.
A minősített fogyasztóbarát lakáshitel címet elsőként az FHB Kereskedelmi Bank terméke nyerte el, amelynél július elejétől az már igényelhető a hitelintézet fiókjaiban. Ezt követően az MNB 50 takarékszövetkezet pályázatát fogadta el minősített fogyasztóbarát lakáshitelek forgalmazására, majd a múlt héten az Erste Bankét is, amelynél július 24-től érhetőek el ezek a termékek. A teljes cikk: (tozsdeforum.hu)

A héten ismertetik a felsőoktatási ponthatárokat, amely lényegében az albérletszezon kezdetét is jelenti – derül ki az ingatlan.com elemzéséből, amely bemutatja, hogy a magánszemélyek az albérletszezon kezdetén – július közepén – mennyiért hirdették a kiadó lakásaikat Budapesten és a legnagyobb egyetemvárosokban Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője azt mondta, hogy a kínálat alakulásából is látható, hogy a lakástulajdonosok készültek a szezonra: Budapesten a kiadó lakások kínálata július közepén az egyik hétről a másikra 5 százalékkal nőtt, így július végén már több mint 2500 lakás volt a kínálatban. A szakértő szerint a kínálat bővülésére nagy szükség van, mert a ponthatárok kihirdetésének másnapján elindul a roham a kiadó lakásokért. „Az oktatási intézmények közelében található és legjobb áron kínált lakások órákon belül bérlőre találnak. Azok a diákok, akik későn kapcsolnak már csak drágább vagy a kevésbé népszerű helyeken található ingatlanok közül tudnak válogatni.” – fogalmazott Balogh László. A teljes cikk: (biztositasiszemle.hu)

Megjelentek a fogyasztóbarát lakáshitelek, melyek sokkal kedvezőbb feltételeket biztosítanak az otthonteremtőknek. 2012. január elsejétől kötelező kiállítani energiatanúsítványt minden új építésű ingatlanra. Ennek ellenére kevesen tudják, hogy milyen módon lehet ezt beszerezni.
“Az EU irányából érkező energiatahatékonysági szabályozások teljesíthetőek, sőt érdemes túl is teljesíteni őket” – mondta Ertsey Attila ökoépítész. Hozzátette: a rendszert azért hozták létre, hogy az energiahatékonyabb lakások piaci pozíciói javuljanak. Sokszor nehezen megítélhető, hogy egy épület építészeti szempontból jobb vagy rosszabb, így ez a tanúsítvány lenne hivatott megoldani ezt a problémát.
Egy lakás felmérése nagyságrendileg 10-20 ezer forint, tanúsítványt kizárólag olyan személy állíthat ki, aki megfelelt a témakört érintő szigorú vizsgán. A teljes cikk: (orientpress.hu)

Töretlenül folytatódik a 2016-ban vett lendület a budapesti újlakás-piacon. Az OTP Budapesti Újlakás Értéktérképe szerint az idei első félévben 6100 új lakás jelent meg a piacon. Egyelőre a kereslet is lépést tart a kínálattal: a hat hónap alatt eladott 4300 új lakás év végéig egyharmados növekedést vetít előre 2016-hoz képest. A hivatalosan 2019 végéig érvényes alacsonyabb, 5%-os áfakulcs miatt azonban egyre több beruházó dönthet a piacra lépés elhalasztása mellett. A teljes cikk: (realista.hu)

2017.07.26.
NEM A LAKÁS MEGHIRDETÉSÉBŐL ÁLL AZ IGAZI INGATLANKÖZVETÍTŐ MUNKÁJA
OSADCOW GERGELY SZERINT MIND TÖBB KÓKLER JELENIK MEG A PIACON
Amit a szakképzetlen ügyeskedők tesznek, hogy a saját nevük alatt meghirdetik az ingatlant, az nem közvetítés, hanem egyszerű ügynökösködés. Mi tanácsadói munkát hirdetünk, egy valódi ingatlanos számos más szolgáltatást nyújt az értékesítés elősegítése érdekében – mondta lapunknak adott interjújában Osadcow Gergely, a Magyar Ingatlanközvetítők Országos Szövetségének elnöke. Szerinte a pezsgő lakáspiacon egyre több kókler jelenik meg az utóbbi időben, ezért a vállalkozások komolyabb ellenőrzésére, szankcionálására lenne szükség. A szakember úgy látja, a használt lakások árát már nem tudják feljebb vinni a tulajdonosok, ám az új építé­sűek ára drasztikusan tovább drágulhat.
– Sok tennivalónk van, hogy javítsunk az ingatlanközvetítők megítélésén. A kialakult rossz vélemények azonban legtöbbször nem a minősített közvetítők, hanem a kóklerek „munkásságából” fakadnak – állítja a Magyar Ingatlanközvetítők Országos Szövetségének (MIOSZ) elnöke. Osadcow Gergely kifejtette: sokan tevékenykednek úgy, hogy munkájukat szinte senki sem ellenőrzi, nem tartoznak érdekvédelmi szervezetekhez, és nem tagjai valamely nagy franchise-hálózatnak. Sőt olyan független ügynökök is vannak, akik a törvényi előírásokat sem tartják be. A szervezet ezért el szeretné érni, hogy a megyei iparkamaráknál kelljen regisztrálni az ingatlanközvetítéssel foglalkozó vállalkozásokat. Szerintük az ingatlanvállalkozás-felügyeleti hatóságok jelenleg nem tudják maradéktalanul kiszűrni és szankcionálni a tisztességtelenül működőket. A teljes cikk: (magyaridok.hu)

Összesen 74 milliárd euró érkezett 2017. második negyedében az európai kereskedelmi ingatlanpiacra, ami negyedével több a tavalyi forgalomnál. Közép-Európa a tavalyi évhez képest is jobban vonzza a befektetőket, a régió befektetési forgalmából a magyar piac 15 százalékkal részesedik. A teljes cikk: (hirado.hu)

Drágultak az albérletek az egyetemi városokban a felsőoktatási ponthatárok ismertetését megelőzően, ami az albérleti szezon kezdetét jeleni; a legdrágább Budapest, havi átlagos 150 ezer forinttal – derül ki az ingatlanpiaci cégek MTI-nek küldött elemzéseiből. A teljes cikk: (eduline.hu)

Újabb bank kínálhat Minősített fogyasztóbarát lakáshitelt Magyarországon. A jegybank engedélyt adott erre a K&H Bank Zrt.-nek is. A teljes cikk: (hirado.hu)

Az építőipar kapacitáshiányára és az ebből következő építkezési csúszásokra figyelmeztettek az MTI-nek nyilatkozó szakértők pénteken az első féléves lakásépítési adatok kapcsán, de továbbra is jelentős keresletre számítanak az ingatlanpiacon. A teljes cikk: (tozsdeforum.hu)

Az első fél évében 5004 új lakás épült, 46,4 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A kiadott építési engedélyek és egyszerű bejelentések alapján építendő lakások száma 19 823, 40,2 százalékkal több, mint a múlt év első felében – jelentette a KSH. A teljes cikk: (napi.hu)

A beruházókon úrrá lett a lakásépítési láz, tavaly közel háromszor több építési engedélyt adtak ki számukra, mint előző évben. Az újépítésű társasházak esetében a befektetők igyekeznek a piaci igényeknek leginkább megfelelő 40-70 négyzetméteres lakásokat kialakítani. A statisztikák szerint az elmúlt öt évben az új lakások mérete átlagosan 15 négyzetméterrel csökkent, aminek sokszor a kiszolgáló helyiségek látják kárát. Annak, aki spájzban szeretné tartani az élelmiszereket, vagy megfelelő helyen tárolni a síléceket, jó eséllyel komoly plusz költségekkel kell számolnia. A teljes cikk: (realista.hu)

BalatonHomes Ingatlanközvetítés ~ Otthont a Balatonnál

http://balatonhomes.com/

Telefonos elérhetőség: +36 30 474 5901

Email: balatonhomes@upcmail.hu

BalatonHomes Real Estate Agency on the Northern shore of Lake Balaton with English speaking sales support.
Email: balatonhomes@upcmail.hu

BalatonHomes Deutsch-ungarisches Maklerbüro ~ Vermittlung von Ungarn-Immobilien am Balaton-Nordufer
Email: balatonhomes@upcmail.hu

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: